مجتمع مس سرچشمه رفسنجان رکورد تولید بیشاز ۱۰۰ میلیون تن در معدن را جشن گرفت
در این مراسم مهندس حسین رضایی فرماندار شهرستان رفسنجان بههمراه معاونین ایشان، سرهنگ محمد پساوند فرمانده سپاه ناحیه مقاومت شهرستان رفسنجان، مهندس حسین محققی سرپرست مجتمع مس سرچشمه رفسنجان، معاونین، مدیران و مجريان طرح مجتمع حضور داشتند.
برداشت 100 میلیون تن خاک سولفور از معدن سرچشمه بالاتر از برنامه مصوب
سرپرست مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در این مراسم اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت سال 1384 در مجتمع مس سرچشمه فرمودند: خداوند متعال این زمین را که همه خیرات و منابع حیاتی برای بشر در دل آن گنجانده در اختیار انسان قرار داده و از او میخواهد که آنرا آباد کند و منابع حیاتی را به نفع زندگی بشر، از آن بیرون بکشد. امروز ادعای ما این است که به این دستور اسلام هم عمل کردهایم. کار ما استخراج این معدن و فرآوری محصولی است که نقش مهم و روزافزونی در زندگی پیدا کرده است. یعنی فلز مس که یکی از مصادیق مهم عمل به این دستور قرآنی است.
مهندس حسین محققی در ادامه گفت: مجتمع مس سرچشمه رفسنجان اکنون در مسیری قرار دارد که به لطف خدا، درایت مدیران و کوشش کارکنانش آیندهای روشن و درخشان را در پیشرو دارد. همکاری همدلانه و همافزایی موجود در شرکت ملی صنایع مس ایران برای دستیابی به هدف مهم افزایش تولید کمک بسزایی کرده است. هدفی که برای نحقق آن نیاز به کار جهادی بود.
سرپرست مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تصریح کرد: در این راستا برنامه مصوب امسال در امور معدن زیرمجموعه معاونت بهرهبرداری این مجتمع، برداشت 82 میلیون تن خاک سولفور با عیار 62 درصد در دستور کار بوده است که با تلاش مجدانه از ابتدای امسال تا پایان 23 اسفندماه 100 میلیون تن برداشت شده است یعنی 18 میلیون تن بالاتر از برنامه مصوب بود.
محققی با قدردانی از مهندس فاضلی معاون بهرهبرداری و مهندس حکیمی مدیر معدن و همکارانشان برای تحقق این رکورد، عنوان کرد: از کلیه واحدهای پشتیبانی که همکاری لازم جهت تحقق این رکورد داشتهاند صمیمانه تشکر میکنم.
وی خاطرنشان کرد: مسیری که برای دستیابی به اهداف شرکت ملی صنایع مس ایران در پیشروی همه ما قرار دارد به لطف خداوند متعال، مسیری برکتآفرین و امیدبخش است.
سال بینظیر تولید در مجتمع مس سرچشمه
معاون بهرهبرداری مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این مراسم با تبریک رکوردزنی اظهار کرد: امسال سال بینظیر تولید در مجتمع مس سرچشمه بود، امروز رکورد استخراج 100 میلیون تن خاک سولفور از معدن مس، در امور تغلیظ رسیدن به 30 میلیون و 500 هزار تن سنگ معدن، تولید 727 هزار تن کنستانتره برای واحد تغلیظ رکورد جدیدی است.
وی از مهندس احمدی مدیر سابق مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در بهثمر نشستن این رکوردها یاد کرد و گفت: ایشان رفیق شفیق مجتمع، مدیران و سرپرستان و همکاران، مدیر دلسوز، پاک و پاکدست و توانا بود. به واسطه عشق به کار و همدلی برای اجرای برنامههای تولید از ایشان تشکر میکنم.
مهندس علی فاضلی با بیان اینکه امسال با همت متخصصان در امور تغلیظ 2 هزار تن مس محتوای بیشتری نسبت به پارسال تحویل داده شد، ادامه داد: همچنین در تولید کنستانتره مولیبدن رکورد قبلی از 7 هزار و 50 تن به 7 هزار و 100 تن افزایش یافته است و در بخش کارخانجات ذوب نیز با تلاش بیوقفه به عدد 224 هزار تن آنُد دست یافتیم.
وی با اشاره به اینکه امسال سال تولید است، عنوان کرد: حداکثر تولید ما در زمینه تولید کاتد است که سال قبل 183 هزار تن در مجتمع مس سرچشمه بوده و امسال این آمار به 197 هزار تن افزایش یافته و با توجه به مشکلات عدیده و تحریمها این عدد بینظیر است.
معاون بهرهبرداری مجتمع مس سرچشمه رفسنجان در همین زمینه ادامه داد: با تمام مشکلاتی که در سال جاری وجود داشت تولید 296 هزار مکاتد در شرکت ملی صنایع مس ایران ثبت شد.
فاضلی بیان کرد: اعتقاد دارم تولید مستمر الزاماتی از جمله پایش مستمر نیروی انسانی، فرایندها و تجهیزات و پایش اقتصاد کار را میطلبد و در این مسیر باید حواسمان به هزینهها و خرج کردمان باشد. همه تلاش همکاران من در واحدها این است که عشق به کار ایجاد کنیم و این کار را انجام دادیم.
وی خاطرنشان کرد: سیاست مدیریت ارشد شرکت ملی صنایع مس ایران تولید یک میلیون تن کاتد است و تمام تلاش کسانی که در خط تولید کار میکنند هم این است که به این هدف مهم برسیم.
تعطیلی در معدن سرچشمه معنا ندارد
مدیر معدن مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه بومیسازی منابع و قطعات مورد نیاز و البته بهکارگیری دانش و تکنولوژی میتواند موفقیت را به ثمر برساند، اظهار کرد: در رسیدن به تولید 100 میلیون تن خاک سولفور 62 درصدی از معادن مس سرچشمه چالشهایی هم اعم از بارندگی 314 میلیمتری در معادن وجود داشت این بارندگی های امسال 27 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.
مهندس جواد حکیمی با بیان اینکه تعهد استخراج 82 میلیون تن بود که با استخراج 100 میلیون تن، 22 درصد بالاتر از برنامه بود، یادآور شد: سهم پرسنل شرکتی 25 درصد و سهم شرکتهای پیمانکاری 75 درصد که جا دارد از پیمانکاران محترم قدردانی کنم.
وی ادامه داد: تلاش در 6 بخش از جمله سنگشکن، مهندسی معدن، حفاری و انفجار موجب رسیدن به این توفیق و موفقیت شد؛ در بخش سنگشکن قطعاتی که تحریم بودند بومیسازی و خرد شدن سنگهای معدنی به سهولت انجام میشد؛ انتقال 3 هزار و 800 کامیون خاک حتی در روزهای تعطیل این رکورد را در استخراج 100 میلیون تن خاک سولفور وارد کرد.
مدیر معدن مجتمع مس سرچشمه رفسنجان لزوم بالا بردن ایمنی در معدن و افزایش مانیتورینگ را یادآور و اظهار کرد: با توجه به تحریمها، کارگران و مهندسان مجتمع سرچشمه قطعات و تجهیزات را در سنگشکنی بازسازی، نوسازی و بومیسازی کردند و در مسیر استخراج قرار دادند.
وی بیان کرد: مجتمع مس سرچشمه رفسنجان تنها مجتمع مس در زمینه فلوگرامتری برد کوتاه، پهباد هستیم و با افزایش 37 درصدی جبههکاری، در حال حاضر بیش از ۱۰۰ جبههکاری در معدن انجام میگیرد. 3800 سرویس کامیون در تمام شبانهروز و در تمام ایام هفته در معدن فعالیت میکنند و در معدن تعطیلی معنا ندارد.
حکیمی همچنین گفت: سالهای گذشته تولید کم به دلیل قطعیهای برق بود که خوشبختانه این امر امسال کمتر اتفاق افتاد و نیز احیای 4 نقطه حادثهخیز در مسیر حمل و نقل کامیونها در ارتفاعات بالا برای همیشه باعث رسیدن به دستاورد افزایش تولید در معدن مس سرچشمه شد.
تأکید بر راهاندازی صنایع پاییندستی مس
فرماندار رفسنجان هم در این جشن گفت: انتظار و توقعی که از مجتمع مس سرچشمه رفسنجان داریم بحث صنایع پاییندستی مس را تشکیل دهد تا موضوع اشتغال رونق بگیرد؛ بزرگترین دغدغه ما در حوزه اشتغال است و بهرهبرداری از معدن سریدون هم زمان زیادی طول میکشد تا عده ای را به کار بگیرد.
حسین رضایی بیان کرد: در منطقه ویژه اقتصادی صنایع پاییندستی ویژه دیده شود در این منطقه هزار و 800 هکتار به صنایع پایین دستی مس در نظر گرفته شده است.
وی در بخش دیگر از سخنانش اظهار کرد: استفاده از نیروهای باتجربه در شرکت مس که 10 تا 15 سال سابقه کار در این صنعت دارند در مدیریت شهرستان به نفع جامعه و رشد و توسعه شهرستان خواهد بود.
رضایی از ارائه خدمات مجتمع مس سرچشمه در زمان سیل مرداد ماه امسال قدردانی کرد و افزود: در بحث سیل هر ندایی که دادیم لبیکی از سمت مجتمع مس به سمت شهرستان پاسخ داده شد و دستگاههای خود را در روستاهای سیلزده برای مهار سیلابها و کاهش خسارتها مستقر کردند که جای تقدیر دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: نباید آلایندگی مجتمع مس را فراموش کرد هر صنعتی آلایندگی دارد در زمان مهندس احمدی مدیریت سابق، دود مس تبدیل به اسید شده که کاربرد آن در باغات کشاورزی است.